10 nycklar till att lyfta en tjej utan en pappa i hennes liv

Anonim

Omfattningen av faderlösa döttrar har fått en del uppmärksamhet hos socialforskare och föräldraexperter de senaste åren. Från en 2013-tv-episod på Oprah Winfrey-nätverket till pågående samhällsvetenskaplig forskning har experterna dokumenterat de utmaningar som farlessa döttrar möter växer upp och hur deras erfarenheter skiljer sig från tjejer som växer upp med en pappa i sina liv.

Tänk på några av effekterna på en tjejs liv som kommer från bristen på en pappa när hon växer upp.

  • Kämpar med låg självkänsla och känslor av ovärderlighet
  • Brist på standarder i hennes liv som de relaterar till män
  • Förlust av en känsla av säkerhet
  • Lägre nivåer av välbefinnande
  • Höga nivåer av ilskelaterad depression
  • Emotionella utmaningar i intima relationer
  • Tidigare sexuell aktivitet och graviditet i tonåren
  • Mer benägna att gifta sig i sina tonåren
  • Mycket mer sannolikt att få en baby utanför äktenskapet
  • Mycket mer sannolikt att bli skild vid någon tidpunkt i hennes liv

Om en pappa inte är på bilden på grund av död, skilsmässa, övergivande eller fängelse är utmaningarna fortfarande desamma. Och en mamma eller morförälder slutar ofta försöka fylla gapet i en tjejs liv med olika framgångsnivåer.

Om du är förälder till en faderlös tjej finns det några viktiga sätt du kan använda för att hjälpa henne att hantera bristen på en far och undvika några av de sannolika negativa resultat som kan uppstå i hennes liv.

1

Hitta en konsekvent och ansluten pappa i hennes liv

Tjejer behöver ha en positiv och långfristig farsfigur i sina liv, och när det inte händer med sin biologiska far, kan det behöva hända med en annan bra man. Ibland är en farfar ett bra alternativ, eller det kan vara en farbror. Var säker på att den manliga förebilden du väljer är exemplarisk, älskar din dotter och sätter rätt exemplar för henne och för dig.

2

Känna igen de positiva hanteringsmetoderna som hon kan använda

Din dotter kan redan ha utvecklat några bra hanteringsmekanismer för att hantera bristen på en far i hennes liv. Du bör belöna och erkänna positiva coping mekanismer som att prata öppet med dig, vara medveten om hur män behandlar henne och andra tjejer, står tuffa inför en pojke eller man som kanske vill utnyttja henne och hålla kontakten med ett bra nätverk av vänner och familjemedlemmar. När du ser några varningsskyltar att hon kan försöka locka upp manlig uppmärksamhet från den felaktiga typen pojkar eller kan vara deprimerad eller avskräckt, hjälp henne att använda hennes starka hanteringsmekanismer och karaktärsdrag för att undvika ytterligare problem.

3

Hjälp henne att hitta positiva manliga rollmodeller

Förutom familjemedlemmar, hjälp din dotter att hitta några bra förebilder i andra delar av hennes liv. Dessa bra killar kan vara hennes vänners pappor, en idrottsman, en lärare eller en medlem av din präst. När hon ser första hand hur bra män beter sig och hur de interagerar med andra människor, kan hon börja bestämma karaktärsdrag som definierar bra män. Och undvik att föra en lång rad män med dig, särskilt de som kan vara farliga eller helt enkelt stackars manliga förebilder för din dotter. Se till att de män som du interagerar med, och som har interaktion med din dotter, är exemplifierande och positiva.

4

Hitta rätt "by"

Kom ihåg ordspråket att "det tar en by att höja ett barn." Den enskilde föräldrarna hos en faderlös tjej behöver omringa sig och hennes familj med en vårdande och stödjande grupp av vänner, familjemedlemmar och andra. Om dina bästa vänner är dina klubbpartners och inte sätta ett bra exempel på din dotter, kanske du vill tänka på hur du väljer dina vänner och de personer som påverkar din dotter. Att ansluta till vänner som har en bra man som sitt barns far kanske inte alltid är bekväm, men de där kontakterna kan hjälpa din dotter.

5

Upprätta mamma som föräldraförmyndighet som förtjänar respekt

En av de saker som en exemplarisk far gör är att visa respekt för kvinnorna i hans liv. En enda mamma brukar ibland låta respekt ta baksätet för att vara "vänner" med sina barn. Genom att visa och kräva respekt i sin föräldraskap kan hon på många sätt kompensera för bristen på en far som kan lära sig samma sak.

6

Känn ditt dotter vänner och hjälpa henne att se dem som de verkligen är

När tjejer växer tenderar de att bli starkare påverkade av sina vänner än sina föräldrar. Det finns en värld av skillnad mellan att ha vänner som bygger en tjej självkänsla och har positiva manliga förebilder i sina egna liv och att ha vänner som inte tar med dessa egenskaper till bordet. Goda vänner kan också ange rimliga och hälsosamma gränser, vilket kan hjälpa alla tjejer i gruppen att lära sig att det inte bara är bra men viktigt att ha sådana gränser med killar i sitt liv.

7

Hjälp henne att hitta möjligheter att förbättra hennes självförtroende och egenvärde

En av de viktigaste potentiella förlusterna för en faderlös tjej beror på hennes självkänsla. Hon behöver en stark känsla av självvärt att överleva och trivs i sin värld, och brist på att självkänsla kan leda henne att söka validering på alla fela ställen. Få henne till aktiviteter som tenderar att bygga självvärde. Saker som sport, skolklubbar, kyrkogrupper, musik och dans kan vara stora källor till självkänsla för en tjej.

8

Beröm hennes karaktär mer och hennes utseende Mindre

Flickor utan pappor kan också kämpa med egenvärde som det gäller hennes utseende. Fadlösa tjejer kommer ofta att försöka kompensera genom att klä sig immodestly, använder för mycket smink eller stressar om sin vikt och kroppsbild. Genom att fokusera på sina bra karaktärsdrag och aktiviteter kan föräldrar hjälpa henne att se att hon är så mycket mer än hennes utseende. Ställ henne i situationer där hon kan utmärka sig och där hon kan utveckla några av de positiva egenskaperna som hjälper henne att ha en bra självbild utan att inriktat sig på hennes utseende.

9

Lyssna på henne när hon vents

Ofta kämpar faderlösa tjejer med problem och kan vara sig arg, skadad eller förvirrad på grund av bristen på en far. Lyssna aktivt när hon delar sina känslor och tankar och se till att hon ser dig som en säker källa till kärlek och visdom. Motstå att klaga på sin brist på en pappa och hjälpa henne att se den sunda kommunikationen kan hjälpa henne att hitta sig igenom känslan av förlust.

10

Hitta ditt eget supportnätverk

Slutligen måste en mamma av en faderlös dotter vara stark själv och visa de saker som hon hoppas hennes dotter kommer att modellera. Anslut dig till andra mammor som höjer döttrar ensam men på ett positivt sätt. Ta några lektioner, delta i kvinnors grupper i ditt samhälle eller din kyrka och läs några bra böcker om föräldraskap. Prata med vänner vars föräldravisdom du litar på. När du stärker din egen föräldraskap kan du vara en bättre förälder för dina barn.

Populära Inlägg

Läs Mer