10 örter hjälper till att öka en mjölkförsörjning

Anonim

Bröstmödrar mår ibland till örter för att öka bröstmjölksutbudet. Det finns ett antal växter som tros främja amning och öka mjölkproduktionen. Så, om du känner att du behöver eller vill göra mer bröstmjölk, här är en lista över tio ammande örter som kan hjälpa till.

När en amning kan hjälpa till

Det finns tillfällen då du får märka en minskning av din bröstmjölk, till exempel:

  • när du har din period
  • du börjar ta hormonell preventivmedel
  • du har extra stress i ditt liv

Under den här tiden, eller om du bara känner att din mjölkförsörjning är låg, prata med din läkare eller en amningspersonal för att se om det är rätt för dig att lägga till en växtbaserad behandling. Eftersom olika örter har olika åtgärder är det viktigt att få professionella råd. Din läkare eller en amningskonsult kan hjälpa dig att bestämma vilka örter som kan fungera bäst för din situation. De kan också ge dig råd om hur mycket av varje ört du ska ta.

Hur man får de bästa resultaten från en amningstillväxt

Örter och andra galaktagoger arbetar inte ofta på egen hand. För att öka din bröstmjölkförsörjning måste du stimulera dina bröst medan du tar örten. Du kan uppnå detta genom att amma oftare, amma under längre tid vid varje matning, eller pumpa efter eller mellan varje matning.

1

Bockhornsklöver

Fenugreek är den vanligaste ört som amning kvinnor använder för att öka utbudet av bröstmjölk, och det är typiskt den primära ingrediensen i omvårdnadsteor. Fenugreek är ett frö från Medelhavsområdet som har en bitter smak och en lönnsirap lukt. Det anses inte vara skadligt när det används i måttlig utsträckning. Det kan dock leda till att din svett, din bröstmjölk och din barns urin luktar som lönnsirap.

2

Välsignad tistel

Välsignad tistel kombineras ofta med fenugreek för att öka en låg bröstmjölkförsörjning. Det är en typisk ingrediens som finns i kommersiellt tillgängliga kosttillskott för ammande mödrar och i omvårdnadsteor. Välsignad tistel antas vara säker så länge du tar det vid rekommenderade doser.

3

Fänkål

Fänkål är en ört som har en anis eller lakritsmak, och det är en vanlig ingrediens i medelhavsmat. Den medicinska användningen av fänkål går tillbaka till det antika Egypten. Fänkål har använts för att behandla en mängd hälsoförhållanden, inklusive matsmältningsbesvär och menstruationsproblem. Det antas också bidra till att öka mjölkproduktionen hos ammande mödrar.

4

Brännässla

Stingnät är en näringsrik, mörk, lövgrön växt. Det är högt i järn och fyllt med vitaminer och mineraler. När det tas efter födseln, antas stingnät behandla anemi, bekämpa trötthet och öka utbudet av bröstmjölk.

5

Blålusern

Alfalfa är en av de äldsta och mest odlade grödorna i historien. Den är mycket näringsrik och full av vitaminer och mineraler. Alfalfa är rik på antioxidanter, låg i mättat fett och högt protein och fiber. Denna växt är en av huvudkällorna för mat till mejeridjur eftersom det antas öka mjölkproduktionen. Du kan säkert lägga till alfalfa i din amningsdiet, så länge du inte överdriver det.

6

Get rue

Gets rue är en medlem av samma plantfamilj som fenugreek. I sin torkade form anses Goats rue vara ett säkert tillskott. Egenskapen hos denna amningsjord kan hjälpa en mamma att bygga upp bröstvävnad och göra mer bröstmjölk. Den färska getens rueanläggning är dock farlig och bör aldrig användas.

7

Mjölktistel

Mjölktistel, eller St Marys tistel, har förknippats med amning i århundraden. Många tror att de vita venerna i mjölktisteln växt representerar bröstmjölk. Så, legend har det att om du konsumerar mjölktistel kommer din mjölkproduktion att öka.

8

Bryggarens jäst

Brewer's Yeast är ett hälsosamt näringstillskott som kan bidra till att öka energinivåerna och bekämpa baby blues. Det antas också bidra till att öka utbudet av bröstmjölk.

9

Ingefära

Ginger är en traditionell ört som lägger till smak för mat och behandlar en rad hälsoproblem. Det tas ofta för rörelsesjuka eller matsmältningsbesvär, men i vissa delar av världen är det trodde att ingefära hjälper mödrarna att öka sin bröstmjölkförsörjning. Frisk ingefärarot är ett hälsosamt tillskott till din kost och det är inte känt att det är skadligt för mammor eller spädbarn när det används i moderering.

10

Vitlök

Vitlök är en favorit ingrediens som används i recept runt om i världen. Vitlök har under hela historien haft många användningsområden, inklusive ett smakämne för mat, kosttillskott och medicinering. Vitlök har många hälsofördelar, och det anses vara ett säkert och hälsosamt tillskott till din amningsdiet. Det antas bidra till att öka mjölkförsörjningen, men det kan också ändra smaken av din bröstmjölk. Vissa barn verkar som smaken av vitlök, men andra kan inte tolerera vitlök väl.

Varningar om bröstkrävande örter

  • Tala alltid med din läkare eller en amningskonsult innan du tar några örtbehandlingar. I många århundraden har växtbaserade läkemedel använts som mediciner. Och precis som receptbelagda läkemedel kan örter och växter ha biverkningar. Och beroende på beredningen kan vissa örter vara giftiga.
  • Efter att ha diskuterat användningen av ammande örter med din vårdgivare, köp dem från ett ansedd företag. Eftersom Food and Drug Administration (FDA) inte reglerar örter, var noga med att vara försiktig. De flesta teberedningar är inte skadliga, och de kommersiella varumärkena som du ser i snabbköpet är i allmänhet säkra.
  • Det är viktigt att låta din barns läkare veta om du tar några växtbaserade kosttillskott medan du ammar.
  • Var extra försiktig om du är gravid. Vissa örter kan vara farliga och leda till för tidigt arbete eller missfall.

Populära Inlägg

Läs Mer