10 roliga sätt att spela med en Hula Hoop

Anonim

Med alla spel och leksaker måste barnen välja mellan, något som är enkelt som en hula hoop kan tyckas vara lite gammal skola. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Förutom din egen fysisk energi behöver den klassiska leksaken inte strömförsörjning. Hula hoops är också billiga och enkla att använda (när du hänger på dem).

Nationella centret för förebyggande av kronisk sjukdom och hälsofrämjande åtgärder rekommenderar att barn får minst 60 minuters fysisk aktivitet per dag, och hula hoops är också en rolig väg att bränna kalorier, stärka musklerna och förbättra samordningen vid vilken ålder som helst.

Här är några hula hooping tips och tricks för att få dig och dina barn började.

1

Classic Spin Variations

Ta tag i din ring och gå ut med dina barn. Utmana varandra för att få hula-bandet att snurra runt midjan och se vem som kan hålla den längst.

Medan tricket är en av grunderna, krävs träning för att behärska. När du har hängt på det, uppmuntra varandra att prova något mer avancerat: Skift böjningen upp och ner i nacken, eller få ett par bultar och se om du kan virvel på en arm på samma gång.

2

Gör mål

Om du sätter dina hoops på marken eller stiger dem upprätt mot en vägg eller ett träd, kan du använda dem som mål för bönsäckar, vattenballonger eller skumdartar.

Vill ha något lite mer utmanande "> lekplats eller en trädgren för att skapa ett rörligt mål.

3

Upp, Ned, Under, Över

Om du har en grupp, ge det här klassiska spelet ett steg. Ha tre eller fyra barn i en stor vinkel att de håller sig på midjenivå utan att använda sina händer.

Därefter utmanar dem att vinkla böjningen uppe i halsen eller ner i anklarna (igen, inga händer). Du kan också få dem att försöka flytta som en grupp från insidan av vinkeln till utsidan utan att låta den röra marken.

4

Rulla längs

Under århundradena har barn använt stavar för att rulla upprättstående bultar längs marken. För ett modernt tag på "hoop rolling", kan ditt barn se hur långt de kan rulla en pelare med en pinne eller sin hand innan den faller över.

När de väl har fått rullen att rulle, rita en linje med krita och utmana dem för att spåra vägen med ringen. För en extra utmaning, lägg upp hinder (till exempel små trafikkeglar, plastbollspinnar eller till och med gräsmattor) eller utforma en smart labyrint för att de ska navigera.

5

Hoop-Scotch

Du behöver flera hoops för det här spelet. Lägg varje band på marken i ett mönster som ditt barn kan hoppa över. Du kan också ordna två parallella rader av ringar för barn att köra genom som en däckkörning.

6

Hembas för tagg

Oavsett vilken version av tagg du väljer att spela, kan du använda hula-hoops som hembas eller utvalda säkerhetszoner.

Bara försäkra dig om att alla är överens om reglerna för hemmabasbasen (en spelare kan bara stå i en vinkel för ett tal på tio, inte mer än en eller två spelare per hov i taget och så vidare).

7

Ringkastning

Placera två hoops ca åtta meter från varandra (du kanske måste justera avståndet beroende på spelarnas åldrar och färdigheter). Ge varje barn en eller två bönsäckar. Målet är att kasta sin bönepåse i sina motståndares hängslen samtidigt som de förhindrar att deras motståndares väskor landar i sin egen vinkel. De kan använda sina händer, fötter eller någon annan del av kroppen för att avböja de inkommande bönsäckarna.

Med lite mer planering och en säkerhets-första tankegång, prova den mänskliga versionen:

Ta ett barn på en cykelhjälm och stå stilla inuti en rambotten. De andra spelarna kan då vända sig och försöker kasta en hula hoop över det mänskliga målet från en förutbestämd plats. Varje barn kan få en tur att donera hjälmen, och du kan göra spelet mer utmanande genom att öka avståndet till utgångspunkten för kasta med varje runda.

8

Hoop Jump

Inget hopptåg? Inga problem! Visa ditt barn detta snygga hoppande trick.

Stå med hålet vertikalt framför din kropp och vänd det sedan ner mot dina fötter. Hoppa sedan över det, ta tillbaka det bakom dig, sedan över huvudet och tillbaka till där du började.

För att undvika hud knä, prova ditt barn i gården på den mjuka marken först om de snubblar.

9

Passa höjden

Detta hula hoop spel är perfekt för picknick, recess eller födelsedagsfest där du har en hel grupp deltagare.

Låt alla hålla händerna och stå i en linje eller cirkel. För att starta spelet, loopa bandet över en spelares arm. Därifrån måste resten av gruppen passera bandet längs linjen eller runt cirkeln utan att släppa i varandras händer.

10

Högt upp

Det låter enkelt, men det här tricket är hårdare än det ser ut.

Låt barnen vända sig om att kasta en hula hoop rakt upp i luften med målet att fånga det på vägen ner. Kom bara ihåg att sätta allas säkerhet först: Onlookers kanske vill stå klart medan dina barn försöker behärska den här.

Populära Inlägg

Läs Mer