10 barnomsorg tips för fäder

Anonim

För en far kan förvaring vara svårt att vinna, även om domstolarna inte diskriminerar pappor. Oavsett om du är en pappa som går för full vårdnad eller gemensam vårdnad, bör du vara förberedd för ett svårt barnomsorgstrid, särskilt om barnets mor också ansöker om vårdnad. Tänk på följande tips för att hjälpa en pappa få vårdnad.

1

Betala barnsupportbetalningar

En far som vill ha vårdnad om ett barn borde fortsätta att göra regelbundna barnbidrag. Om en pappa har ett informellt arrangemang med barnets mor borde han behålla register som kvitteringar eller ett skriftligt brev från barnets mor om barnstödsarrangemangen och vad som hittills har givits. Om en pappa kämpar med barnbidrag betalar du om en ändring, men om en pappa kan göra betalningarna, ska han se till att han har en bra historia om att göra betalningar.

2

Bygg en stark relation

När ett barn inte är i faderns förvaring, ska fäderna ringa barnet ofta och checka in på barnets dag. En far kan också stanna vid barnets skola och presentera sig för administrationen. En pappa ska kontrollera barnets framsteg ofta och se till att barnet vet att han är där för att erbjuda eventuell hjälp.

3

Håll noggranna poster

En pappa borde behålla ett korrekt journalsregister för att hjälpa till att vinna barnomsorg. Fäder kan fånga exakta visitationsposter genom att utveckla och upprätthålla en föräldraplan. En pappa kan lämna föräldraplanen till domstolen när barnets vårdnad beslutas.

4

Delta i viktiga skolor och sociala sammankomster

Det är viktigt för en pappa som vill ha vårdnad för att delta i barnets sociala, pedagogiska, religiösa och andra viktiga händelser som bevis på ett fortsatt förhållande till barnet. Exempel på viktiga händelser är skolspel, dop, födelsedagsfester och sportevenemang. En domstol kommer att förlita sig på denna närvaro som bevis på ett meningsfullt förhållande.

5

Förbered ett utrymme för ditt barn i ditt hem

Även om en pappa bor i ett litet utrymme bör han göra en speciell plats i sitt hem för barnet. En domstol kommer att fråga om lämpligt boende under alla utfrågningar för barnomsorg. Fäderna bör vara beredda att svara på domarens undersökning om bostadsplaner.

6

Ha en plan

En domare kommer att förvänta sig att en far ska vara beredd på barnomsorg, om barnets vårdnad beviljas. Fäderna bör sammanställa intelligenta svar på potentiella frågor som ställs av en domare. Exempelvis kommer en domare att ställa frågor om boende, barnets utbildning inklusive efterskolans aktiviteter och ekonomisk beredskap.

7

Visa respekt

En far som vill ha vårdnad om ett barn bör komma ihåg att alltid respektera sitt barns mor. Det sätt på vilket en pappa behandlar sitt barns moder kan vara en faktor för att bestämma barnets vårdnad. Fäder som är respektlöst eller oförskämd för barnets mor kommer också att påverka barnet, tillsammans med faderns chanser att få barnvakt.

8

Var ärlig med dig själv

En pappa som vill ha vårdnad om ett barn borde realistiskt fråga sig vad han kan hantera. Det är ett faktum att många fäder kan ha andra ansvarsområden som andra barn eller flera jobb. Flera ansvarsområden kan påverka en fars förmåga att anta vårdnad om ett barn, särskilt full vårdnad.

9

När du är tvivel, fråga någon visare än dig

En pappa som vill ha vårdnad om ett barn ska prata med andra som har gått igenom barnets vårdnadsprocess. En far som har genomgått vårdnadsprocessen för barnet kan erbjuda insikt och låta en far som går igenom processen veta vad som ska förväntas.

10

Tänk på medling eller skiljeförfarande

En far som vill ha vårdnad om ett barn bör överväga medling eller skiljeförfarande, innan han genomgår en motstående domstolsförhandling. Vid medling eller skiljeförfarande beslutas fall av en neutral tredje part. För en pappa kan förvaringsförfaranden i rättssal vara svårt att hantera, så han kan föredra den mindre, vänligare inställningen som är förknippad med medling eller skiljeförfarande.

Populära Inlägg

Läs Mer