10 Alternativa behandlingar i pediatri som ska undvikas

Anonim

Barnläkare faller ibland i samma behandlingsfällor som alla andra när det gäller icke-bevisbaserade behandlingar. Eftersom de ibland vill "göra något" eller de kanske känner att föräldrar vill att de ska göra något, kommer de ibland att rekommendera populära behandlingar som inte har visat sig fungera.

Tyvärr fungerar dessa icke-bevisbaserade behandlingar (i bästa fall) och ibland kan de skada de barn de försöker hjälpa.

Även om detta citat talar om "alternativt eller komplementärt eller integrerat eller holistiskt läkemedel", säger Paul Offit i sin bok "Tror du i magi"? erbjuder några bra råd när han säger att:

"Det finns bara medicin som fungerar och medicin som inte gör det. Det bästa sättet att sortera ut det är att noggrant utvärdera vetenskapliga studier - inte genom att besöka Internet-chattrum, läsa tidningsartiklar eller prata med vänner."

Kom ihåg att när behandlingar har visat sig fungera, blir de en del av vårdstandarden hos barnläkare och kan till och med publiceras i ett politiskt uttalande från American Academy of Pediatrics. Okända eller icke-bevisbaserade behandlingar bör inte provas på dina barn för att se om de kan fungera.

Många pediatriska tillstånd, inklusive okomplicerade öroninfektioner, virus som orsakar diarré, kolik och tänder etc., blir vanligtvis bättre på egen hand över tid utan behandling. Det är ofta denna "tinktur av tid" som får ditt barn bättre när du använder dessa icke-bevisbaserade behandlingar.

Vid behov väljer du behandlingar och korrigerande medel som har visat sig fungera när dina barn är sjuka.

1

Solljus för gulsot

Gulsot är vanligt hos nyfödda barn. Lyckligtvis, så länge det är noga med koll på och behandlas snabbt med fototerapi om gulsotnivåerna blir för höga, finns det liten anledning att vara orolig om din baby är jaundiced.

Vad sägs om exponering för solljuset ">

American Academy of Pediatrics i policyutlåtandet "Hantering av hyperbilirubinemi hos nyfödda spädbarn 35 eller fler veckor av gestation", säger att exponering för solljus inte rekommenderas. "

Det verkar inte som att hålla några barnläkare från att rekommendera det. I en artikel om föräldraskap om "Hembehandling för nyfödda med gulsot eller icterus" nämner Dr William Sears att du kan "sätta din hudexponerade bebis bredvid ett slutet fönster och låt solstrålarna skina på honom i ungefär femton minuter, fyra gånger om dagen."

Utsläppen av solljuset ger en viss fysiologisk känsla, trots allt är ljusets spektrum (blått ljus) som används vid fototerapi (430 till 490 nm) inkluderat bland våglängderna av synligt solljus (380 till 780 nm).

Användning av solljus för gulsot gör bara ingen praktisk mening.

Enligt AAP, "de praktiska svårigheterna med att säkert utsätta en nyfödd son för solen antingen inuti eller utomhus (och undviker solbränna) utesluter användning av solljus som ett pålitligt terapeutiskt verktyg."

Problemet med solstrålebehandling för gulsot är att du, förutom synligt solljus, också utsätter din baby för ultraviolett ljus (100 till 400 nm) och infrarött ljus (700-1 mm). Även ett slutet fönster kommer sannolikt inte att blockera alla UV-strålar som kan skada ditt barns hud.

För att undvika säkerhetsproblem, skulle du göra det under så kort tid, det finns knappast något sätt att det kan vara effektivt. När filtrerad solljusbehandling för gulsot testades (de använde speciell fönstervindutsfilm som filtrerar ut UV-ljus och infrarött ljus för att överföra det blå ljuset som används för fototerapi), behandlades gulsotade barn i upp till fem till sex timmar varje dag.

Varför inte prova det? Om det verkligen inte har någon chans att arbeta och har potential att skada ditt barn, ska den verkliga frågan vara "varför prova det?"

Förutom exponering för solljus, eftersom höga nivåer av gulsot kan vara livshotande, rekommenderas det inte att föräldrar försöker med andra alternativa behandlingar för gulsot heller.

2

Colic Remedies

Det är välkänt att barn kan få kolik. Och samtidigt som det är oroligt för föräldrarna (tanken på ett otröstligt gråtande barn är störande för de flesta), lyckligtvis lyckas nästan alla barn kolik när de är tre till fyra månader gamla.

Trots det faktum att det inte finns några beprövade behandlingar för kolik, det håller inte många föräldrar från att försöka med någon kolikbehandling, varav några kanske till och med har rekommenderats av barnläkaren.

Föräldrars tidskrift publicerade även en lista med "banbrytande" nya kolikmedel (de var inte), som alla slutade med en förklaring av "varför det kanske inte fungerar för dig".

Av dem alla ger din bebis ett probiotisk kanske den enda behandlingen som bara kan hjälpa, även om en mycket nybliven, placebokontrollerad randomiserad studie i Australien drog slutsatsen att " L reuteri DSM 17938 inte gynnade ett samhällsprov av bröstfödda spädbarn och formel matade spädbarn med kolik. "

Bland de alternativa behandlingarna för kolik ingår:

 • gripe vatten
 • kiropraktik
 • spädbarnsmassage
 • förändrade formler (formelintolerans är inte kolik)
 • begränsade dieter för ammande mödrar (en intolerans mot saker i ammande diett är inte kolik)
 • "magiska" te från fänkål och kumminfrön

Vad är den säkraste och mest effektiva behandlingen för kolik?

Enligt många barnläkare och sammanfattat bäst av Scott Gavura, en apotekare i Kanada, är "det bästa, mest effektiva ingripandet för kolik tidens gång. Colic kommer att passera. Förhärlighet är förmodligen det bästa rådet från alla."

Det är viktigt att komma ihåg att även om kolumnen ofta orsakas av matsmältningsbesvär eller formelallergier, är det sannolikt ett koloni som normalt är ett vanligt utvecklingsstadium som vissa barn går igenom. Många experter beskriver det som ett barns sätt att blåsa av ånga.

Tänk också på att en studie från 2011 som publicerades i barnläkemedlet "Kosttillskott och andra kompletterande läkemedel för infantilkolik: En systematisk granskning" slutsatsen att "tanken att någon form av komplementär och alternativ medicin är effektiv för barnkolik för närvarande inte stöds av bevis från de inkluderade randomiserade kliniska prövningarna. "

3

Alternerande Tylenol och Motrin

Tylenol (acetaminofen) och Motrin eller Advil (ibuprofen) är vanligtvis använda feberreduktionsmedel hos barn. Trots att föräldrar ibland har preferenser om vilka som ska användas, fungerar båda typerna av diskmedel ofta som bra för att sänka eller kontrollera barnets höga temperaturer.

Vad händer när de inte gör det?

Är ditt barn ganska bekvämt? Verkar han sjuk? Om inte, kan du helt enkelt vänta tills han är skyldig för sin nästa dos av vilken feberreduktion du föredrar. Det är viktigt att komma ihåg att enligt American Academy of Pediatrics "Ett primärt mål att behandla feberbarnet bör vara att förbättra barnets övergripande komfort".

Så du behöver inte få ditt barn tillbaka till en normal temperatur när du behandlar ditt barns feber.

AAP rekommenderar inte alternerande feber reducerare. I sin rapport om "feber och antipyretisk användning hos barn" säger AAP att "kombinationsbehandling med acetaminofen och ibuprofen kan ge barn och barn ökad risk på grund av doseringsfel och negativa resultat".

Andra saker att komma ihåg när ditt barn har feber är att du borde:

 • inte ge honom ett kallt bad (ge ett ljummet svampbad istället om du verkligen behöver)
 • gnid aldrig honom med alkohol
 • ge inte både acetaminofen och ibuprofen samtidigt
 • inte ge extra doser av antingen acetaminofen eller ibuprofen (det kommer inte att få dem att fungera bättre och du kan enkelt och snabbt överdosera ditt barn)
 • Ge inte acetaminophen eller ibuprofen (eller någon annan medicinering) när du är osäker på rätt dos
 • Blanda inte olika läkemedel som har samma ingrediens, till exempel, vissa kalla mediciner inkluderar acetaminophen, så du skulle inte vilja ge dem och en dos av vanlig acetaminophen också.

4

Kasta bort din tandborste efter strepinfektioner

Har du någonsin blivit tillsagd att kasta ut dina barns tandborste efter att de haft strep hals?

Teorin bakom att få en ny tandborste är att strepbakterierna kan förorena tandborsten och reinfektera ditt barn när de har avslutat sina antibiotika. Om du aldrig har hört talas om detta, ska du börja kasta bort dina barns tandborste när de har strep nu, eller efter ett slag med ett kallt virus eller influensa?

Även om detta inte är en ovanlig övning, finns det inte exakt någon bra forskning som föreslår att någon av oss gör det.

Vad sägs om ditt barn fortsätter att få strep hals över och om igen? Det är förmodligen när många barnläkare gör en rekommendation att kasta ut den gamla tandborsten. För alltid har föräldrarna redan försökt det, och en förorenad tandborste är inte källan till barnets nya infektion.

De preliminära resultaten av en liten studie som nyligen presenterades vid det årliga mötet i Pedi (PAS) i Washington, DC. "Streptokocker i grupp A på tandborstar", drar slutsatsen att deras data inte stöder utövandet av att kasta ut tandborstar från gruppen En Streptococcus- infekterad barn. Ingen av de tandborstar som de testat av barn med strep halsen växte i själva verket strepbakterierna, vilket är bra nyheter för föräldrar som är trötta på att köpa nya tandborstar innan de vanligtvis skulle - var 3 till 4 månader eller när borsten borde användas.

"Denna studie stöder att det troligen är onödigt att kasta bort tandborsten efter en diagnos av strep hals", säger medförfattare Judith L. Rowen, MD, docent i barnläkare i Department of Pediatrics at UTMB.

I stället kan du noga lära dina barn att rengöra tandborsten efter att de använt den, efter att ha rådat från CDC: "Efter borstning, skölj din tandborste noggrant med kranvatten för att säkerställa borttagning av tandkräm och skräp, torr och lagra den i upprätt läge. "

Det är viktigt att komma ihåg att strep hals är en vanlig barndomsinfektion. Många barn får strep hals minst två eller tre gånger om året, och de flesta experter anser inte att ta ut ett barns mandlar tills de får strep hals minst sju gånger på ett år (om de skulle göra det alls).

Andra myter om strep hals inkluderar det:

 • Strep-bärare är smittsamma, vilket ibland leder till barnets upprepade behandling, testning av hela familjen och till och med familjen hunden, letar efter en bärare när någon i familjen får strep mycket. Medan barn som får strep mycket ofta kan mycket väl vara strep-bärare, enligt de senaste riktlinjerna för Infectious Disease Society of America, säger GAS-bärare normalt inte ansträngningar för att identifiera dem, eller behöver de generellt antimikrobiell behandling eftersom GAS-bärare är osannolika att sprida gasfaryngit till sina nära kontakter och har liten eller ingen risk för att utveckla suppurativa eller icke-uppföljande komplikationer. "
 • du kan säga att någon har strep genom att titta på halsen - självklart kan du inte berätta utan resultatet av ett snabbt antigendetekteringstesttest eller en halskultur.
 • du kan använda naturliga läkemedel för att behandla strep. Eftersom barn med strep hals kommer att bli bättre på egen hand utan antibiotika, är det inte förvånande att vilken naturlig åtgärd du väljer kommer så småningom att fungera. Det mycket verkliga problemet är att det utan risk för behandling med antibiotika är att barn med strep hals har risk för att utveckla akut reumatisk feber eller andra komplikationer, inklusive peritonsillar abscess, mastoidit och andra invasiva infektioner.

5

Amber Tänder halsband

De flesta barnläkare har sannolikt sett att spädbarn kommer in på kontoret som har bärnstensfärgade halsband. Och medan de kanske inte har rekommenderat att få en, rekommenderade din barnläkare lika sannolikt inte att du släckte den heller.

Gula halsband är som nybörjartabletter den senaste fadbehandlingen för tandvård. Och tyvärr, som homeopatiska tenntabletter, hjälper inte amberhalsband till att lindra eventuella symtom på tandvård. Visst, vissa människor svär på dem, men det bevisar inte att de fungerar.

Hur ska bärnstensfärgade halsband fungera? Är den baltiska bärnsten belastad med helande energi? Går den bärnstensfärgade bärnstenssyra som din baby kan absorbera genom huden? Är bärnstensyra en smärtstillande medel?

Men de ska fungera, det har inte funnits några studier för att bevisa att de fungerar eller att de kan fungera - inte för att lindra symtom i tandläkningen och absolut inte för några av de andra förhållandena som bärnstensfärgade halsband hävdar att behandla, såsom depression, artrit, eller infektioner, etc.

Amber halsband har också några väldigt reella faror - kvävning och kvävning. Så medan de kan "göra ett förtjusande minnen, och se vackert på din lilla, " är de verkligen inte utan risk.

En populär webbplats som säljer bärnstenhalsband, inklusive halsband från "den mest exklusiva naturliga baltiska bärnstenen" stoltserar att de kommer att "hjälpa till att öka ditt barns immunförsvar, minska inflammation och påskynda läkning när tonåren fortskrider." De varnar också för att deras bärnstensfärgade halsband:

 • är inte för barn under 36 månader gamla
 • bör tas bort när barnet sover eller obevakat!
 • bör hållas utom räckhåll och syn på barn när de inte bärs

Om den bärs säkert och korrekt då, den typen av gränser när du kan använda ditt exklusiva naturliga Baltic Amber halsband för att hjälpa ditt barns smärtlidor.

6

BRAT Diet för diarré

Det här är en gammal, men en godis.

BRAT dieten - Bananer, Ris, Applesauce och Toast.

Denna kombination av blöta livsmedel rekommenderas ibland för barn som har diarré eller som de återhämtar sig från en sjukdom med diarré och kräkningar. I själva verket rekommenderar American Academy of Family Physicians att "efter att du har diarré eller kräkningar, följ BRAT dieten för att hjälpa din kropp att lätta tillbaka till normal ätning."

Att rekommendera en BRAT-diet står i skarp kontrast till rekommendationerna från American Academy of Pediatrics, men som länge har sagt att "barn som har diarré och inte dehydreras bör fortsätta att få mat på åldersgodkännande".

Obegränsad diet, inklusive fullhållfast mjölk eller andra åldersrelaterade laktoshaltiga matar (bröstmjölk eller formel) ska ges till ditt barn, förutom en glukoshaltig elektrolytlösning, som Pedialyte.

Vad är problemet med BRAT diet?

Dessa begränsade livsmedel kan vara väl tolererade av ditt barn när hon är sjuk, men tyvärr innehåller de inte tillräckligt med kalorier, protein eller fett. Du är mycket bättre att hålla fast vid ditt barns vanliga kost, även om det inte är fullt absorberat eller åtminstone lägga till många fler livsmedel till den klassiska BRAT-kosten, inklusive:

 • mer komplexa kolhydrater (vete, potatis, bröd, spannmål, etc.)
 • magert kött
 • yoghurt
 • frukt
 • grönsaker
 • mjölk

Du bör undvika feta livsmedel och livsmedel som är höga i socker eller koffein, särskilt fruktjuice, läsk och te. Det är en bra rekommendation hela tiden - inte bara när dina barn har diarré.

7

Vitaminer och tillägg

Många föräldrar tycks oroa sig för hur bra deras barn äter.

Är de alltför kräsen?

Äter de tillräckligt med frukter och grönsaker?

Skulle lite extra C-vitamin hjälpa till att få dem att bli så kalla som går runt i skolan?

Vad sägs om lite extra zink eller echinacea för att öka ditt barns immunförsvar?

Även om vissa människor rekommenderar dessa typer av vitaminer och kosttillskott som sätt att undvika infektioner, är det viktigt att komma ihåg att det inte finns några bevis för att de flesta arbetar. Dr William Sears, istället för att erbjuda bevis, rekommenderar helt enkelt att du ger "så många av dessa tillskott som du tycker är lämpligt varje dag."

Men kommer kosttillskott att göra ont?

Studier visar faktiskt att de kan.

Förutom det faktum att du kanske inte vet vad som finns i ditt tillskott har senaste studier visat att:

 • för mycket omega-3 fettsyror är förknippade med en ökad risk att utveckla prostatacancer
 • barn som tog echinacea var mer benägna att utveckla utslag och inte mindre sannolikt att utveckla förkylning än de som tog placebo
 • Kamilleprodukter kan utlösa livshotande allergiska reaktioner hos mottagliga personer
 • Att ta zink har kopplats till kopparbrist
 • intranasala zinkprodukter kan orsaka en eventuellt permanent förlust av luktsinne

Medan vitaminbristerna verkligen är förknippade med betydande risker, förutom isolerad järnbrist eller D-vitaminbrist, kommer mikronäringsämnena mineral och vitaminbrister som leder till nedsatt immunförsvar normalt förknippade med många andra symtom och tecken. Till exempel, barn med zinkbrist har också minskad tillväxt, utslag (akrodermatit enteropathica) och dålig sårläkning, etc., förutom ett nedsatt immunförsvar.

Lyckligtvis är zinkbrist mycket sällsynt i industriländerna, även bland krämmande ätare.

Föräldrar som överväger vitaminer och kosttillskott för sina barn bör komma ihåg att National Center for Complementary and Alternative Medicine har funnit att "det finns inga avgörande bevis för att någon kompletterande hälsoinriktning är användbar för influensan." De fann också att "echinacea inte har visat sig förhindra förkylningar eller lindra deras symtom" och att C-vitamin inte minskar antalet förkylningar som barnen fångar.

Även AAP konstaterar att "friska barn som får en normal, balanserad kost behöver inte vitamintillskott."

8

Koffein för ADHD

Skulle du ge ditt barn kaffe eller en burk läsk om du trodde att han hade ADHD?

Tycker du att vissa koffein kan vara säkrare eller bättre än en receptbelagd ADHD-medicin?

Om så är fallet, kom ihåg att American Academy of Pediatrics faktiskt rekommenderar att koffein inte har någon plats i ett barns eller tonårsdiet. Så oavsett huruvida ditt barn har ADHD, borde du troligen undvika drycker med koffein.

Det är viktigt att inse att koffein är ett läkemedel. Det är välkänt att vara beroendeframkallande och orsaka abstinenssymptom hos många människor. Det är även ordinerat för prematura barn som har apné och bradykardi. Ett läkemedel relaterat till koffein, teofyllin, var tills nyligen vanligt förekommande för behandling av astma.

Intressant är att teofyllin och koffein är båda medlemmar av metylxantinklassen av läkemedel.

Att ge barn med ADHD koffein är inte ens en ny idé.

En studie från 1975 i American Journal of Psychiatry tittade på koffein, metlyfenidat (Ritalin) och d-amfetamin (Dexderine) och fann att medan koffein inte var bättre än placebo vid behandling av barn med ADHD, gav både receptbelagda läkemedel en signifikant förbättring över både placebo och koffein.

Sammantaget genomfördes sex kontrollerade studier på effekterna av koffein hos barn med ADHD på 1970-talet, och de visade inte övertygande bevis på förmåner.

En artikel i Experimentell och klinisk psykofarmakologi föreslog även att "koffein verkar öka försiktighetens prestanda och minska reaktionstiden hos friska barn som vanligtvis konsumerar koffein men inte konsekvent förbättrar prestanda hos barn med uppmärksamhetsunderskott-hyperaktivitetsstörning."

Ska du prova koffeinet för ADHD-behandling för ditt barns ADHD? Förutom det faktum att studier har visat att det inte är effektivt bör hela tanken om beroende av kaffe och koffein få dig att tänka två gånger.

9

Antibiotika för bronkit

Det är välkänt att antibiotika överanvänds för förkylningar och andra virusinfektioner.

Vad sägs om barn med bronkit?

De har ofta en långvarig hosta som kan vara i veckor och veckor, men många håller inte så länge utan att få en antibiotikabehandling. Det är trots det faktum att AAP i sin kliniska rapport om "Principerna om bedrägligt antibiotikumprescription för infektioner i övre luftvägarna i barnläkemedel" säger att "antibiotika inte ska ordineras för" akut bronkit eller akut hosta sjukdomar.

CDC konstaterar också att "antibiotika kommer sällan behövas eftersom akut bronkit och bronchiolitis nästan alltid orsakas av virus och kronisk bronkit kräver andra behandlingar."

Följande standard antibiotikabehandlingsriktlinjer kan också hjälpa dig att undvika onödiga antibiotiska recept för förkylningar, influensa och virala ont i halsen etc.

10

Eteriska oljor

Eteriska oljor verkar som den senaste fladen för att "behandla" allting och kan förmodligen lätta smarta leder, höja ditt humör, öka din energi, stödja ditt immunsystem och till och med hjälpa dem som har problem med att uppmärksamma och behålla fokus.

Ett företag, Young Living, fick nyligen en varning från FDA eftersom deras betalda konsulter främja "Young Living Essential Oil Products för villkor som, men inte begränsat till, virusinfektioner (inklusive E bola), Parkinsons sjukdom, autism, diabetes, hypertoni, cancer, sömnlöshet, hjärtsjukdom, posttraumatisk stressstörning (PTSD), demens och multipel skleros, "även om" det finns inga FDA-godkända applikationer för dessa produkter. "

Så vad gör dem väsentliga? Till skillnad från essentiella fettsyror (EFA), som din kropp inte kan göra själv och måste komma från mat eller vitaminer för att hålla sig frisk, finns ingenting väldigt viktigt för eteriska oljor.

Eteriska oljor är absolut inte nödvändiga för ditt barns hälsa.

Används i aromaterapi, massageoljor och appliceras på huden, de har kanske blivit populära eftersom de ens säljs av vissa föräldrar som en del av Multilevel Marketing-företag. Faktum är att den personen som berättar hur stora eteriska oljor kan vara en bra oberoende produktkonsult som försöker sälja dig några av sina produkter. Även om de inte övertygar dig om att köpa eller prova eteriska oljor, kan de rekrytera dig att sälja dem också (så att de kan få en minskning av din försäljning).

Men varför inte prova dem? De luktar verkligen bra, eller hur?

Förutom det faktum att de har visat sig inte fungera, kan användande av eteriska oljor vara skadliga. Vissa kan ha hormonlika effekter när de appliceras på huden och andra kan orsaka hudirritation.

Och enligt National Cancer Institute, "en studie av inhalerad bergamot hos barn och ungdomar som fick stamcellstransplantationer rapporterade en ökning av ångest och illamående och ingen effekt på smärta."

Liksom med de flesta av dessa andra alternativa behandlingar, bör den verkliga frågan vara "varför prova dem?"

Varför rekommendera icke-bevisbaserade behandlingar?

Varför rekommenderar några barnläkare icke-bevisbaserade behandlingar?

Liksom föräldrar som söker dessa typer av behandlingar ut på egen hand, är dessa barnläkare sannolikt bara vill "göra någonting" som kan hjälpa till.

Tyvärr brukar dessa typer av behandlingar vanligtvis inte hjälpa eller bara hjälpa till med placebo-effekten och de kan ha biverkningar. Stick med behandlingar som har visat sig fungera. Du kan börja med att sätta din baby i solen när han är lite galen, men vad händer nu, hoppar vacciner och sätter bröstmjölk i ögat när han har rosa öga?

Populära Inlägg

Läs Mer